söndag 25 oktober 2015

Båge av enträ och råhud från älg säljes

Den här bågen är gjord av ett ovanligt spikrakt stycke en. För att ge bågen extra styrka och hållbarhet har jag "backat" den med råhud från älg, d.v.s. jag har limmat råhuden på utsidan av pilbågen.




Bågen har en dragvikt på 30 pund till 27 tum. Det är en bra nybörjarvikt. Drar man den något kortare, runt 24-25 tum, är den nog god nog att använda vid lajv också då dragvikten sjunker till runt 22-25 pund.





Handtaget och ändarna av råhuden är surrad med jutetråd. Nockarna är gjorda av tjurved från gran – stenhårt, vackert orange trä. Ändarna är ytterst smala, bara omkring 5 mm, och därmed väldigt lätta vilket leder till en snabbare pilflykt och skönare release.




Bågen kan ses som något av ett mellanting mellan en flatbåge av pyramiddesign och en klassisk långbåge. Kanske närmaste benämningen på denna typ av båge är amerikansk långbåge. Tillern (bågen form när den böjs) är lätt D-formad, inspirerat av den engelska långbågens form, för lättare yttre lemmar.

Finish av linolja för en lätt lyster på råhuden, och björnfett. Bågen är väldigt behaglig att skjuta, ytterst välbalanserad, och konsekvent i träffbilden.


Pris: 4500 kr inklusive frakt. Kommer med två pilar och sträng.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar